e-shop

SETORA boduje na Slovak Funeral 2014

Listopad je měsícem Dušiček a vzpomínek na zemřelé a možná i právě proto je měsícem konání veletrhu pohřebnictví u našich sousedů na Slovensku.

Letošní již 2. mezinárodní veletrh pohřebnictví se tradičně konal první listopadový týden od středy do soboty
v termínu od 5. - 8. 11.2014 na výstavišti Expo Center v Trenčíně. Výstavy se zúčastnili nejvýznamnější vystavovatelé
působící v oblasti potřeb pro pohřebnictví ze Slovenska, České republiky, Polska a Maďarska.

Doprovodný program

Pořadatelé pojali celý veletrh jako zdroj zajímavostí a novinek v oblasti pohřebnictví. Bohatý doprovodný program začal již ve středu konferencí států V4 s názvem Právo na lidskou důstojnost, které se zúčastnili i zástupci pohřebnictví z ČR včetně vedení SP ČR.

Oficiální zahájení mezinárodního veletrhu vypuklo ve čtvrtek 6. 11.2014 s úderem 12,00 hodiny. Talismanem výstavy je již tradičně česko-slovensko-evropská rakev od společnosti SETORA, kterou jsme připravili pro první ročník této výstavy. I letos byly v rámci slavnostního zahájení udělovány ceny za nejlepší výstavní stánek, kde naše společnost získala ocenění za druhé místo v kategorii nejhezčí výstavní expozice.

Pro zpestření celé akce připravili organizátoři ve spolupráci se Slovenskou asociací pohřebních a kremačních služeb soutěž
ve výkopu hrobů za účasti 4 mezinárodních družstev, kde zastoupení měla i ČR, a to týmem pohřební služby Excelent s.r.o. ze Sokolova. Všechny týmy předvedly um, který je nutný k této práci.Po zásluze zvítězil domácí tým PS Marianum z Bratislavy, ale i tým z ČR předvedl profesionální práci a velké pracovní nasazení.

Výstavní prostory zaplnilo na 40 vystavovatelů z celé střední Evropy s různými potřebami pro pohřebnictví (rakve, kamenářství, pohřební vozidla a jiné pohřební doplňky).

Výstavě samé byla věnována velká pozornost ze strany slovenských médií. Na výstavě byly přítomny všechny
slovenské televize, zástupci tisku i internetových médií. Akce tak byla skvělou propagací nejen pro vystavovatele, ale i mediální prezentací profesionality oboru pohřebnictví.

Naše expozice

SETORA Počátky se letos zúčastnila jako jediný výrobce rakví z Čech. Na našem stánku jsme představili 14 typů rakví ve třech výstavních sekcích.

  • Čtyři novinky pro rok 2014, rakve T4 v nových barevných odstínech, T1 P se zajímavým zdobením, vše s „plnou výbavou".
  • V sekci modelů rakví německého typu byly prezentovány obřadové rakve typu Truhe, Nová růže a Palma.
  • Poslední skupinu vystavovaných exponátů představovali rakve ve tvaru mumie ve třech barevných provedeních. Nejzajímavějším exponátem byla rakev M7 v novém odstínu Red, která byla „perlou" naší expozice.

Celou naši výstavní kompozici úžasně dokreslovala i přítomnost velmi zajímavého květinového aranžmá od firmy Kytice Brno pana Hanáka, které obdivovali všichni návštěvníci. Během výstavních dnů se v našem stánku zastavilo téměř 40 pohřebních služeb z Čech a stejné množství obchodních partnerů ze Slovenska. Na výstavě se prezentovali i výrobci z oblasti přestaveb pohřebních vozidel, vybavení
obřadních síní, provozovatelé krematorií, hřbitovní techniky, prodejci uren, chladící techniky i ostatních potřeb pro pohřebnictví.

Závěrem bychom chtěli poděkovat organizátorům za pozvání, zejména pak panu Ladislavu Strížovi, který je „duchovním otcem" celého veletrhu za skvělou organizaci a báječnou atmosféru výstavy v Trenčíně. A především pak děkujeme Vám všem návštěvníkům, kteří jste do Trenčína přijeli podpořit nás svou návštěvou a přišli jste se podívat na naší výstavní expozici. Vážíme si vaší podpory, názorů a připomínek, které jsou pro nás velkou inspirací a motivací v naší další činnosti. Věříme, že se také vám naše expozice líbila a doufáme, že naši snahu v rámci rozvoje našeho společného oboru oceníte v další společné spolupráci s námi.

Těšíme se na další setkání s Vámi na některém z dalších veletrhů nebo na Dni otevřených dveří v Počátkách v květnu 2015.

… tak „ ahoj Trenčíne" a na shledanou na dalším ročníku výstavy Slovak Funeral 2016.

Kolektiv pracovníků společnosti SETORA

  • SETORA boduje na Slovak Funeral 2014
  • SETORA boduje na Slovak Funeral 2014
  • SETORA boduje na Slovak Funeral 2014
  • SETORA boduje na Slovak Funeral 2014