e-shop

Ohlédnutí: SLOVAK FUNERAL 2018

Podzim je čas Dušiček a vzpomínání, ale i čas zahraničních výstav a veletrhů, kterých se Setora Počátky pravidelně účastní.

Ani letos tomu nebylo jinak a další v pořadí byl veletrh rakví SLOVAK FUNERAL 2018, konaný na výstavišti Trenčín v termínu 8. 11. 2018 – 10. 11. 2018. Výstava je určená jak pro odborníky v pohřebnictví, tak i pro širokou laickou veřejnost. Součástí akce byl i pavilon aranžování květin a výstava KAMENÁR, zaměřená na novinky v designu náhrobních kamenů. Vše pod záštitou Výstaviště Trenčín a za velké podpory Slovenské asociace pohřebních a kremačních služeb pod vedením pana Ladislava Stríže.

Setora byla jediným výrobcem rakví z Čech, který se výstavy účastnil. Téma expozice bylo - významné výročí 100 let ČR, a proto hlavním exponátem byla „ REPUBLIKOVÁ RAKEV“, která zaujala především slovenská média. Výstavní stánek byl aranžován ve firemních barvách a určitě patřil k nejhezčím na celém veletrhu. Na výstavě jsme prezentovali naše nejprodávanější typy rakví v ČR, řadu T4 a T1P, oba modely s kompletním čalouněním a madly, tak jak jsou dodávány převážné většině zákazníků.

Velmi nás potěšila mimořádná podpora českých zákazníků z řad našich dlouholetých odběratelů. Celkem se v naší expozici vystřídalo 25 českých pohřebních služeb a dále zástupci SP ČR a
MMR ČR. Příjemným zpestřením dne byla návštěva zástupců výroby slovenských rakví firmy KUBÍK, s majitelem panem Kamilem Kubíkem.

Pavilon s námi sdíleli i další kolegové z Čech.

Firmy M+V Velké Meziříčí – pohřební vestavby, Nonstop Slušovice – skleněné náhrobní kameny a urny, Memory Crystal Česká Lípa – památeční sklo,DARA BABY – pohřební pomůcky, ELPIS Praha – novinky v IT, Parteo – novinky v květinových vazbách. Všechny expozice byly na vysoké úrovni a navíc nepostradatelnou součástí výstavy!

První den veletrhu se konala soutěž ve výkopu hrobu, které se účastnili i zástupci z Čech. PS Pavel Cajzl Brno a jeho kopáčský tým vedený synem Vojtou byl skvělou reprezentací a ve velkém konkurenčním klání a v těžkých podmínkách si vedl velmi dobře. Mediální podpora celé akce byla obrovská a reportáže se objevily jak v televizi a rozhlase, tak i v tisku.

Novinkou veletrhu byl i První ples pohřebních služeb na Slovensku, konaný v prostorách výstaviště Trenčín.

Ke škodě celého veletrhu FUNERAL byla malá účast slovenských výrobců a obchodníků s pohřebními doplňky a zároveň malá návštěvnost z řad slovenských pohřebních služeb. V tomto bychom se měli učit od zahraničních veletrhů a výstav například v Německu, kde je účast na veletrhu prestižní záležitostí, ať jste vystavovatel či návštěvník.

Děkujeme všem obchodním partnerům za jejich podporu a přízeň a těšíme se na setkání na některém z dalších zahraničních veletrhů v roce 2019.

Kolektiv zaměstnanců firmy SETORA.