e-shop

Pieta Dresden 2017

Výstava pohřebního zboží v Drážďanech patří neodmyslitelně každé dva roky k akcím tohoto druhu, které jsou hojně navštěvovány návštěvníky z Čech a Moravy. A ani letos tomu nebylo jinak.

K tradičním zahraničním veletrhům, kterých se Setora Počátky pravidelně účastní, je Pieta Dresden. Výstava zaměřená na obor pohřebnictví, která je určená pro odbornou veřejnost, se konala od čtvrtka 25. 5.2017 do soboty 27. 5. 2017 a v letošním roce se jí účastnilo více než 95 vystavovatelů. Návštěvníci mohli zhlédnout inovace v designu rakví, uren, hřbitovní techniku, luxusní pohřební vozy, pohřební vestavby, různé doplňky a potřeby pro pohřebnictví. Jedním z nejzajímavějších a nejluxusnějších exponátů byl automobil TESLA s hybridním pohonem a pohřební vestavbou, „nádherná“ byla i jeho cena přes 230 000,- EUR.

Veletržní stánek Setory měl také své unikum, a to v tom, že jsme byli mezi vystavovateli jediní přímí výrobci rakví. Stánky ostatních vystavovatelů rakví, kteří rakve nakupují od různých výrobců z celé Evropy, byly jen „chlubením se cizím peřím“, a co víc, všichni z přítomných vystavovatelů jsou našimi obchodními partnery.

Na naší výstavní ploše cca 40m2 jsme prezentovali nejen průřez širokou nabídkou rakví, které vyrábíme pro zahraniční zákazníky, ale představeny byly i velmi dobře prodávané novinky rakví roku 2017 typ T1P Diava a T1P Moss, oba modely s kompletním čalouněním a madly.

Velmi mile nás potěšila mimořádná podpora zákazníků z řad českých pohřebních služeb. V letošním roce nás na stánek přišlo podpořit více než 30 našich obchodních partnerů z celé ČR a zákazníkem, který k nám vážil nejdelší cestu, byla paní Zdena Černínová z Karviné. Někteří naši kolegové se na výstavu přijeli podívat i ve více dnech. Zkrátka je vidět, že české pohřebnictví nespí a nechce zůstat pozadu.

Vám všem, kteří jste do slunných Drážďan přijeli, děkujeme za přízeň, kterou jste nám Vaší návštěvou projevili. Těšíme se na další setkání s Vámi, třeba hned po prázdninách na podzimním mezinárodním veletrhu rakví v rakouském Riedu v termínu 29. - 30. září 2017 nebo na výstavě „Poslední cesta“ konané pod záštitou MMR a Sdružením pohřebnictví ČR počátkem listopadu 2017 v Lysé nad Labem.

…, tak ahoj Pieto a na shledanou na příštím veletrhu v roce 2019.

  • Pieta Dresden 2017
  • Pieta Dresden 2017
  • Pieta Dresden 2017
  • Pieta Dresden 2017